Zeevracht

De containervaart verscheept goederen in containers. Er zijn twee subcategorieën, namelijk de grote oceaancontainerschepen (deep-sea) en de kleinere kustvaartcontainerschepen (short-sea).

De oceaanschepen varen vaak in lijndiensten tussen de grote havens in de diverse werelddelen, de kustvaartschepen vervoeren goederen tussen de diverse havens en zijn vaak continent gebonden. De looptijd van deze zendingen duren vaak langer als dat men deze over de weg vervoert, daarentegen zijn de tarieven goedkoper. 

Zeevervoer kan over elke afstand worden gerealiseerd per boot, schip of binnenschip, over oceanen en meren, door kanalen of langs rivieren.

Daarnaast kiest men tegenwoordig vaker voor dit vervoer vanwege ecologische redenen, immers minder voertuigen, dus minder uitstoot van schadelijke stoffen per beweging

Door de grote verscheidenheid aan types contaniers is tegenwoordig bijna elke lading geschikt om op deze manier te verschepen.
Daarnaast is een groei waarneembaar dat containers via de grote havens naar het achterliggende land worden vervoert middels het gebruik van binnenschepen die op hun beurt gebruik maken van de belangrijkste waterwegen van de wereld,
waaronder veel kanalen die nog steeds erg belangrijk zijn en daarmee vormen ze een integraal onderdeel van de wereldwijde economieën

Containerisatie zorgde vanaf de jaren 70 voor een revolutie in het zeevervoer. "Stukgoed" omvat goederen verpakt in dozen, kisten, pallets en vaten. Wanneer een lading in meer dan één modus wordt vervoerd, is deze intermodaal of co-modaal.

Sea freight

LCL/FCL CONTAINER ZENDINGEN

Allereerst wat is het verschil tussen FCL en LCL shipments....

FCL: Full Container Load

FCL staat voor Full Container Load, ook wel volle container lading genoemd.
Als u kiest voor een FCL lading, dan huurt u de volledige container. In het geval van FCL transport, kunt u bij Neetron Logistics niet alleen rekenen op de beste zeevracht tarieven tegen de beste voorwaarden, ook kunt u bij ons terecht voor alle bijkomende diensten, zoals de opmaak van documenten en douanediensten.

Kosten efficiënt transport over zee

Als u volle containers inzet voor uw internationale goederenstromen, profiteert u optimaal van de voordelen van zeevracht. Neetron Logistics is gespecialiseerd in Full Container Loads (FCL). Wij organiseren uw FCL-transport van deur tot deur en van haven naar haven en alles daar tussenin. Wij halen desgewenst uw container op en leveren ze af waar u maar wilt.

Neetron Logistics biedt u flexibele vaarschema's van en naar havens over de hele wereld. Is een standaard container geen oplossing voor uw goederen? Geen enkel probleem. Wij zijn experts in speciaal transport en beiden oplossingen aan met flat-rack en open-top containers, voor droog of temperatuur gecontroleerd transport.


LCL: Less than Container Load

LCL staat voor Less than Container Load. Dit wordt ook wel deellading container of groupage genoemd. Als u niet de hele container nodig heeft, dan is het vaak voordeliger om te kiezen voor een deellading zending. In dit geval deelt u de container met verschillende andere transporteurs. Bij Neetron Logistics kunt u terecht voor LCL transport naar alle delen van de wereld.

Kosten efficiënte groupage via zee

Is Full Container Load (FCL) geen optie? Dan biedt Neetron Logistics u uitgebreide groupage diensten voor Less than Container Loads (LCL). Wij consolideren meerdere zendingen in containers zodat u toch optimaal kunt profiteren van de kostenvoordelen van zeevracht.

Met de LCL diensten van Neetron Logisitcs ben u verzekerd van capaciteit.
Wij bieden wekelijkse vertrektijden naar een ruime keus aan bestemmingen op de intercontinentale en short sea routes.

Uiteraard neemt Neetron Logistics u het hele proces uit handen. Elke LCL-zending wordt zorgvuldig gepland en in ons netwerk geladen. Wij werken daarbij samen met erkende en betrouwbare vervoerders, zodat wij ervoor garant kunnen staan dat uw goederen veilig op de plaats van bestemming arriveren.

Maat/gewicht verhouding

Maat/wicht is ontstaan als omrekenfactor bij deelladingen om het onderscheid tussen volume (maat) en gewicht (wicht) te overbruggen; 1 kubieke meter lood weegt tenslotte meer dan 1 kubieke meter veren. Om dit onderscheid toch gelijk te kunnen belasten, heeft men omrekenfactoren afgesproken. Bij zeevracht LCL wordt gesteld dat 1 kubieke meter overeenkomt met 1000 kilo.

Aanvullende diensten

Als extra service verzorgen wij graag al uw douanedocumenten en certificaten.  Daarnaast raden wij u aan een verzekering voor uw transport af te sluiten, ook dit kunnen wij voor u regelen.

Uw lading is bij ons in veilige handen

Door onze jarenlange ervaring en ons wereldwijde netwerk van betrouwbare partners is uw lading bij ons in goede handen. We hebben korte lijnen met alle betrokken partijen wat absoluut ten goed komt van de kwaliteit en juistheid van informatie.
Daarnaast zorgen wij dat ons personeel altijd up-to-date blijft t.a.v. nieuwe wet- en regelgeving, en vragen wij dit ook van onze partners.
Uw zending, ons belang!!!

Wat maakt ons de beste keuze

  • Het verzorgen van LCL/FCL container zendingen van hoge kwaliteit aan al onze klanten.
  • Wij zijn een onafhankelijke partij in de zeevracht, werken met verschillende rederijen.
  • Duidelijk kosten overzicht vooraf, vast aanspreekpunt.
  • Wij investeren in technologie om nauwkeurige en kosteneffectieve service te bieden.
  • Veiligheid als topprioriteit bij het garanderen van veilige werkprocedures.