Transport per spoor

Rail Cargo

Spoorvervoer is vooral interessant bij massavervoer over grotere afstanden.

Die massa hoeft niet van één verlader afkomstig te zijn er kan lading van meerdere verladers gecombineerd worden om de minimaal rendabele massa te combineren (bundeling van vervoerstromen). Het spoor is aantrekkelijk voor het vervoer van zware goederen of gevaarlijke stoffen. De Europese Commissie ziet graag dat voor het vervoer over afstanden groter dan 300 km in 2050 voor 50% gebruik wordt gemaakt van alternatieven voor het wegvervoer. Over die grotere afstanden is het spoorvervoer (bij elektrische tractie) milieuvriendelijker dan het wegvervoer of de binnenvaart.


Dankzij de liberalisering van de spoorsector zijn er inmiddels meerdere aanbieders van (intermodaal) vervoer over het spoor en andere dienstverleners.
Grotere bedrijven zullen in toenemende mate hun milieuprestaties willen verbeteren. Dat geldt ook voor hun logistieke activiteiten. Met name als ze per geleverd product willen aangeven wat de milieubelasting is. In dat kader kan spoorvervoer aanzienlijk gunstigere waarden opleveren dan wegvervoer of zelfs binnenvaart. In Nederland wordt een behoorlijke groei van het vervoer per spoor verwacht. Dat heeft vooral te maken met de ingebruikname van de Tweede Maasvlakte en de groei van de economie. Daarnaast wordt ook groei binnen de Europese Unie verwacht. Al was het maar omdat de Europese Commissie graag ziet dat voor vervoer over afstanden groter dan 300 km voor 50 procent gebruik wordt gemaakt van alternatieven voor het wegvervoer.


Naast ons wegtransport, luchtvracht en zeevracht, biedt Neetron Logistics u ook de mogelijkheid om uw goederen, pallets of speciaal transport via treintransport naar de plaats van bestemming te vervoeren. In een treinwagon kunnen de ladingen en volumes een stuk groter zijn dan met vrachtwagens. Railtransport is economisch en milieutechnisch gezien dan ook een goede manier van goederentransport. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van railvervoer. Indien er grote ladingen goederen over lange afstanden vervoerd moeten worden, is railtransport hiervoor uitstekend geschikt.


Spoor
 • De snelheid

  Treinen kunnen sneller rijden dan vrachtwagens en hebben minder last van files....

 • Hoge efficiency

  Spoorwegen zijn vaak efficiënt ingedeeld, waardoor de routes korter zijn.

 • Gebruiksgemak

  Met een transporttrein kunnen grote zendingen eenvoudig vervoerd worden

 • Volume voordeel

  Bij een grote volume goederen over een lange afstand, is goederenvervoer per spoor een voordelige manier van transporteren

Is railtransport iets voor uw bedrijf?

Indien u de mogelijkheden wilt onderzoeken om te kijken of railtransport en goederenvervoer per spoor wellicht voor uw bedrijf meer voordelen biedt, kan het zinvol zijn om ons te contacten om dit te bespreken. Wij lichten de voordelen en mogelijkheden graag toe, zodat u op basis van deze informatie een beslissing kunt nemen. Afhankelijk van de lading die u wilt laten transporteren, zullen wij altijd een advies uitbrengen welk transportmiddel hiervoor het meest geschikt is.

Heeft u een lading voor railtransport dat op korte termijn naar uw klant binnen of buiten Europa vervoerd moet worden? Doe gelijk een aanvraag voor railtransport, zodat wij u alle mogelijkheden kunnen uitleggen!

Mocht u vragen hebben of een tarief willen ontvangen, klik dan hier!